Ontwerp uw eigen tuinverblijf in onze app! Laat uw verbeelding tot leven komen en ontvang direct een scherpe offerte!

Natuurlijke schuttingen

21 van 21 producten
Sort Descending
21 van 21 producten
Sort Descending

Dicht bij de natuur met onze natuurlijke schutting

Puur natuur, dichtbij huis. Dat is hoe de tuin door veel mensen ervaren wordt. Steeds meer mensen ontdekken dat dit veel verder gaat dan de planten en bloemen alleen. Als er gekozen wordt voor de juiste materialen, dan vormen zelfs het tuinhuis, de veranda en de schutting een mooi onderdeel van de natuur in de tuin. Vooral als het gaat om de schutting, zijn er meer mogelijkheden dan u misschien denkt, omdat de simpele vorm van de schutting met veel verschillende, pure materialen gemaakt kan worden. Deze materialen verschillen veel in hun afkomst en eigenschappen, maar hebben in overeenkomst dat ze een natuurlijke uitstraling hebben.

Voorbeeld van een natuurlijke schutting

Neem bijvoorbeeld een bamboescherm op rol: Deze bieden veel privacy en zijn beschikbaar tot wel 180 cm hoog. Naast dat een bamboescherm zeer eenvoudig te installeren is en het bamboe zeer sterk is, staat de structuur en uitstraling van het materiaal erg mooi in de tuin. De zogenoemde knopen van de bamboe geven het scherm een organische structuur. In een vergelijkbare vorm zijn er de boomschorsmatten en heidematten, beiden bestaan uit een flexibele verbinding van deze langwerpige materialen. Vooral het ruwe boomschors heeft een hele pure uitstraling. Ook de wilgentenen schutting, die bestaat uit een netwerk van gevlochten wilgentakken, komt zeer natuurlijk over, en is nog steviger dankzij het gebruik van de jonge, flexibele wilgentenen. Hier kunt u eenvoudig een mooie klimplant aan laten groeien voor nog meer groen!

Wij bieden ook de veelgebruikte schapenhekken als optie. Omdat de schapenhekken onbewerkt en ruw geschild zijn, hebben ze een zeer natuurlijk uiterlijk. Het tamme kastanjehout past zich snel aan door de beperkte verwering, zodat dit hekwerk nog meer een geheel wordt met uw tuin. Met behulp van de geschilde ronde palen creëert u eenvoudig een prachtige, natuurlijke tuinafscheiding, die bovendien aantrekkelijk geprijsd is. Al onze producten hebben het PEFC® of FSC® keurmerk, die verantwoord bosbeheer garandeert. Dat is nog eens een natuurlijk product! Geniet van een pure tuin en kies voor een natuurlijke schutting.

Voordelen van een natuurlijke schutting

Een natuurlijke schutting wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals planten, heggen of bamboe. De belangrijkste functies zijn:

  • Privacy: Het biedt privacy door een natuurlijke afscheiding te creëren tussen verschillende gebieden, zonder dat het de omgeving volledig afsluit.
  • Esthetiek: Natuurlijke schuttingen voegen esthetische waarde toe aan de omgeving door een organisch uiterlijk te geven dat goed integreert met de natuurlijke omgeving.
  • Windbescherming: Afhankelijk van het type planten of materialen dat wordt gebruikt, kan een natuurlijke schutting bescherming bieden tegen wind en de elementen.
  • Geluidsisolatie: In sommige gevallen kunnen dichte natuurlijke schuttingen ook helpen bij het verminderen van geluidshinder.
  • Milieuvriendelijkheid: Natuurlijke schuttingen zijn doorgaans milieuvriendelijk en kunnen een groenere en duurzamere optie zijn in vergelijking met andere soorten schuttingen.

Het is belangrijk om te overwegen welk type planten of materialen het best geschikt zijn voor de specifieke behoeften van de tuin en de gewenste functies van de natuurlijke schutting.

Lees meer... Lees minder...
Kan ik u helpen?