Ontwerp uw eigen tuinverblijf in onze app! Laat uw verbeelding tot leven komen en ontvang direct een scherpe offerte!

Tuinkamers
Tuinkamers
 • Laagsteprijsgarantie, altijd de scherpste prijs
 • Keuze uit meer dan 40 tuinkamers
 • Uw specialist in maatwerk
 • Persoonlijk advies in een onze showrooms
Ontdek de voordelen van een afspraak
 • Nooit in de rij wachten; u wordt direct geholpen
 • Krijg persoonlijk advies van onze specialisten
 • Uw tuinverblijf naar wens samenstellen, maatwerk zit in ons dna
Een impressie van onze showrooms
De mooiste tuinkamers

Tuinkamers bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven

Een tuinkamer is een ideale uitbreiding van uw leefruimte in de buitenlucht. Het biedt een beschutte plek waar u kunt ontspannen en genieten van de natuur, ongeacht het weer. Met grote ramen en eventueel een glazen dak kunt u het hele jaar door genieten van het buitenleven, terwijl u beschermd bent tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. Een tuinkamer is perfect voor gezelligheid, ontspanning en het verbinden van uw binnen- en buitenleven.

Een tuinkamer voorziet u van alle gemakken die een veranda ook biedt. Denk bijvoorbeeld aan een extra ‘binnenruimte’ met veel lichtinval door de glazen schuifwand. Bij mooi weer kunt u de glazen wanden openen waardoor het nog meer genieten is. Bij slecht weer kunt u de glazen wanden sluiten waardoor u geen enkele last heeft van een stortbui. Het is evenals een veranda een verlengstuk van uw huis. Het beschermt u echter nog beter tegen regen, hagel en andere vormen van slecht weer.

De verschillende soorten tuinkamers

Van Kooten Tuin & Buiten Leven heeft een breed en diep assortiment tuinkamers. Deze zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar; van 400x400 cm tot 700x350 cm. Afhankelijk van uw wensen en de grootte van uw tuin vindt u gegarandeerd een tuinkamer bij ons die perfect bij uw situatie past.

Zo kunt u kiezen uit verschillende dakbedekking. Wij bieden zowel tuinkamers met een glazen dak als tuinkamers met een polycarbonaat dak. Het glazen dak biedt u de natuurlijke lichtinval en sfeer die u gewend bent, terwijl het polycarbonaat dak voor extra zonwering zorgt.

Ook bieden wij twee opties voor de wanden: glazen schuifwanden of een aluminium schuifpui. De glazen schuifwanden bieden, net als het glazen dak, veel natuurlijk lichtinval. De aluminium schuifpui fungeert als een soort dubbele deur die u uit elkaar kunt schuiven.

Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden hebben wij talloze opties voor u beschikbaar in ons assortiment. Heeft u toch nog specifieke wensen met betrekking tot uw gewenste tuinkamer? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag met het realiseren van uw droomtuinkamer.

De voordelen van een tuinkamer

Een tuinkamer biedt diverse functies en voordelen:

 • Uitbreiding van leefruimte: Het voegt extra leefruimte toe aan een huis, waardoor een comfortabele plek ontstaat om te ontspannen, te werken of te entertainen, maar dan dicht bij de natuur.
 • Verbinding met buiten: Door grote ramen of glazen wanden biedt een tuinkamer een panoramisch uitzicht op de tuin en laat het natuurlijk licht binnen, waardoor u ten alle tijden kunt genieten van uw eigen tuin.
 • Seizoensgebonden gebruik: Het kan het hele jaar door worden gebruikt, aangezien sommige modellen zijn geïsoleerd en voorzien zijn van verwarming, waardoor het in alle seizoenen comfortabel blijft.
 • Flexibele functies: Het kan dienen als een thuiskantoor, een serre voor planten, een ontspanningsruimte of zelfs als een extra eet- of zitgedeelte voor de familie.

Uw tuinkamer uitbreiden met accessoires

Om te genieten in uw tuinkamer van de late avonden, is een terrasverwarmer geschikt voor u. Ook is LED-verlichting een mooie toevoeging voor het ’s avonds ontspannen. Wilt u in de warme zomerdagen gebruik maken van uw tuinkamer, kunt u een van onze soorten zonwering overwegen. Zo voorkomt u overtollig lichtinval en kunt u de warmte beter reguleren.

Heeft u vragen of wensen met betrekking tot assortiment tuinkamers? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze overdekte showrooms. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder!

Lees meer... Lees minder...
Onze werkwijze
Ontdek de voordelen van een afspraak
 • Nooit in de rij wachten; u wordt direct geholpen
 • Krijg persoonlijk advies van onze specialisten
 • Uw tuinverblijf naar wens samenstellen, maatwerk zit in ons dna
Kan ik u helpen?