menu
menu

Tuinkassen

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
Top

Tuinkassen

Kweken kan op eindeloos veel manieren!

Een tuinkas is een fantastisch product voor degene die van tuinieren echt zijn hobby heeft gemaakt. Anno nu is de keuze voor het maken van de tuinkas niet meer zo beperkt als voorheen, inmiddels zijn er talloze producten op de markt gebracht om je groenten, fruit en planten een fantastisch groeiklimaat te geven.
Broeikassen, combikassen, hobbykassen, kweektafels, patiokassen en muurkassen: wij hebben het allemaal!

Bouwpakket & monteren

De kweekkassen en tafels worden standaard als bouwpakket geleverd met een montagehandleiding en bouwtekeningen. Lees alle instructies vooraf goed door. Zoek bij een glasgedekte kas een locatie die minimaal 50cm uit de muur of schutting ligt, deze ruimte heeft u namelijk nodig bij het beglazen. Voor het plaatsen van een muurkas gelden weer andere specificaties, die in de handleidingen vermeld staan.

Glaskeuze

In uw keuze voor tuinders- of veiligheidsglas is het belangrijk van beide de voordelen te kennen. Glas heeft een dikte van 3 óf 4 mm. Hét grote voordeel van tuindersglas is de prijs. Veiligheidsglas is tot 6 keer sterker, eenvoudiger te verwerken en valt bij breuk in botte deeltjes uiteen. Wat wordt uw keuze?

Fundering & verankering

U start met het plaatsen van de fundering. Voor alle kassen, muurkassen en priëlen is een stalen of aluminium fundering (optioneel) verkrijgbaar. U kunt er ook voor kiezen zelf een gemetselde fundering te maken of de kas op stoepranden of een muurtje te plaatsen. bij gebruik van de stalen aluminium fundering moet deze gesteld worden op stelstenen. In de hoeken brengt u grondankers aan in een gat van rond de ca. 30 cm. Daarna giet u deze gaten vol met beton (wordt standaard niet meegeleverd). Bij het waterpassen neemt u 1 cm afschot per meter over de lengte, voor een juiste afloop van het regenwater.

Bouwvergunning

Of u een bouwvergunning nodig heeft voor uw kweekkas hangt af van de hoogte, oppervlakte en de locatie. In de meeste gevallen mag een kweekkas vergunningsvrij geplaatst worden. Indien deze hoger is dan 300 cm is de kans groot dat u een vergunning aan dient te vragen. Mocht u tekeningen nodig hebben dan kunt u deze vrijblijvend bij ons opvragen!