Tuinhout

Wat uw doel ook is, met het grenen- of vuren tuinhout van Van Kooten Tuin & Buiten Leven kiest u voor A-kwaliteit constructiehout die met de juiste behandeling lang mee gaat.

Vraag het Jaap

Vraag het Jaap Onze buitenverblijven specialist

Mijn tip voor de aanschaf van een buitenverblijf

Bekijk mijn tips

Een buitenverblijf kan prima gecombineerd worden met een afsluitbare berging. Zo zit u niet alleen heerlijk beschut in de tuin, maar heeft u ook de tuinkussens of bbq accessoires altijd binnen handbereik.

Top 10 blokhutten
 1. ACTIEPRIJS!! Schuttingplank geïmpregneerd grenen 1.6x14x180 cm
  1.6x14x180 cm
  Normale prijs 3,95 Speciale prijs 2,75
 2. STUNTPRIJS palen geimpregneerd zonder punt 6.8x6.8x300 cm
  6.8x6.8x300 cm
  Normale prijs 11,95 Speciale prijs 9,95
 3. AANBIEDING Lariks/Douglas potdekselplank onbehandeld 1-2x15x300 cm
  1-2x15x300 cm
  Normale prijs 8,95 Speciale prijs 6,95
 4. Dubbel rabat glad geschaafd 1.8x14.0x360 cm
  1.8x14.0x360 cm
  Normale prijs 7,95 Speciale prijs 6,60
 5. Schuttingplank Hardhout glad geschaafd voorzijde 2x V-groef 1,5x14x365 cm
  1,5x14x365 cm
  Normale prijs 21,79 Speciale prijs 18,10
 6. Grenen schaaldelen geïmpregneerd 1,8x20-25x360 cm
  1,8x20-25x360 cm
  Normale prijs 10,95 Speciale prijs 8,95

Eerst zien en ervaren Zoek een showroom in de buurt Met 7 showrooms, altijd dichtbij

Klanten aan het woord

  "Echte toppers op het gebied van kwaliteit en montage."

  Op basis van een eigen ontwerp hout en bouwmaterialen voor een nieuwe schuur voor onze buren en voor ons besteld bij Van Kooten Tuin en Buiten Leven. Alle materiaal van prima kwaliteit. Het Larikshout mooi recht en goed gedroogd. De ruwhouten potdekselplanken geven de schuur een mooie uitstraling. Levering op tijd en conform bestelling. Prima advies en service.

  - Fam Klapwijk Rotterdam

  Vragen en antwoorden
  Meestgestelde vragen over tuinhout
  Welke type tuinhout gaat het langste mee?

  Elke houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen en kenmerken. In Nederland is met bouwmarkten en leveranciers van hout afgesproken dat ieder houtsoort een eigen duurzaamheidsklasse heeft. Deze klassen zijn gemaakt op basis dat het hout geen contact met grond maakt. Mocht dit wel zo zijn dan zal het hout minder lang meegaan. De eerste gaat in open lucht langer dan 25 jaar mee, voorbeeld hiervan is hardhout. De tweede klasse is het hout dat 10 tot 25 jaar mee kan gaan in de open lucht, voorbeeld hiervan is geïmpregneerd hout. De derde klasse gaat in open lucht 10 tot 15 jaar mee, voorbeeld hiervan is het lariks hout. De vierde klasse is het hout dat 5 tot 10 jaar in open lucht mee gaat, voorbeeld hiervan is behandeld vurenhout. De vijfde klasse gaat in de open lucht maximaal 5 jaar mee, voorbeeld hiervan is onbehandeld hout.

  Welke type tuinhout is het meest onderhoudsvriendelijk?

  Het onderhoudsvriendelijkste type tuinhout is het hardhout. Het meeste hout wordt op milieu- en mensvriendelijke wijze geproduceerd. Forest Stewardship Council is een toezichthouder van het goede bosbeheer. Als het hout juist geproduceerd is krijgen zij een logo met FCS. Iedereen die met het leveren van hout te maken heeft is aangesloten bij deze organisatie. Hieruit kunt u leiden dat uw product een milieu- en mensvriendelijk product is.

  Wat is de gemiddelde levensduur van tuinhout?

  De gemiddelde levensduur hangt af van welk soort hout u kiest. En of u het hout dient na te behandelen. Onbehandeld vurenhout houdt het meestal niet langer vol dan 5 jaar. Maar hardhout kunt u zonder te behandelen misschien langer dan 20 jaar mee doen. Bij beide houtsoorten liggen de duurzaamheid hoog. Als u hier nog vragen over heeft, kunt u altijd contact opnemen. Zo bent u altijd voorzien van de juiste informatie!

  Verkopen jullie ook geïmpregneerd tuinhout?

  Ja, wij verkopen ook geïmpregneerd tuinhout. U kunt dit aangeven tijdens het verkoopgesprek of via de website door het juiste product in uw winkelmandje doen. Geïmpregneerd hout betekent niet dat het niet meer behandeld hoeft te worden. Hout kunt u goed nabehandelen met beits. Zo is uw product uiterst weerbestendig, en u kunt langer van uw product genieten.

  Uitstekend 8.8 uit 10

  Tuinhout voor de bouw van uw constructie

  Gaat u zelf aan de slag in uw tuin met een bouwproject? Hierbij heeft u natuurlijk het geschikte hout nodig. Ook tuinhout bestelt u gewoon online! Puur, natuurlijk en duurzaam hout. Tuinhout is het meest veelzijdige materiaal voor het bouwen van de constructie van uw dromen. Afkomstig uit de uitgestrekte bossen van Scandinavië en Midden-Europa, vormt ons tuinhout een zeer natuurlijke optie als u van plan bent om een schutting, pergola, tuinhuis, schuur of bijvoorbeeld blokhut te maken. Dat onze producten eerlijk geproduceerd worden blijkt wel door de PEFC® en FSC® keurmerken, die verantwoord bosbeheer garanderen. U kiest dan niet alleen voor een puur product voor uw tuin, maar draagt ook bij aan het behoud van de natuur. Dat is goed om te weten wanneer uw project is afgerond en u kunt genieten van het resultaat. Bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven bieden we vele soorten tuinhout oplossingen aan. Blader eens door ons assortiment in houten palen, schuttingplanken, steigerhout en gordingen. Gaat u zelf een volledig tuinhuis of blokhut maken, dan heeft u ook de keuze ook bijpassende houten deuren en ramen.

  Kwaliteit tuinhout

  Wat ook uw doel is, met het grenen- of vuren tuinhout van Van Kooten Tuin & Buiten Leven kiest u voor A-kwaliteit constructiehout die met de juiste behandeling lang mee gaat. Een voorbeeld hiervan is ons Scandinavisch vuren tuinhout van sterke en gelijkmatige structuur en fijne jaarringen. Ons assortiment is zeer divers zodat u uw droomproject kunt realiseren. Zo bieden wij verschillende planken, blokhutprofielen, ronde en vierkante geïmpregneerde palen, regels, ramen & deuren en nog veel meer. De keuze voor de afwerking van het constructiehout hangt af van verschillende factoren: Wilt u bijvoorbeeld een ruwere uitstraling van het hout? Dan is het onbehandeld tuinhout of steigerhout wellicht een goede optie. Voor een fijnere afwerking is beschaafd hout de juiste keuze. Veel van onze profielen worden aan één zijde geschaafd, en aan de ander fijn bezaagd.

  Duurzaam tuinhout

  Wat ook uw doel is, met het grenen- of vuren tuinhout van Van Kooten Tuin & Buiten Leven kiest u voor A-kwaliteit constructiehout die met de juiste behandeling lang mee gaat. Een voorbeeld hiervan is ons Scandinavisch vuren tuinhout van sterke en gelijkmatige structuur en fijne jaarringen. Ons assortiment is zeer divers zodat u uw droomproject kunt realiseren. Zo bieden wij verschillende planken, blokhutprofielen, ronde en vierkante geïmpregneerde palen, regels, ramen & deuren en nog veel meer. Voor meer duurzaamheid kunt u het tuinhout laten impregneren. Indien u de verwering nog verder wilt beperken bieden we transparante beits aan van het kwaliteitsmerk Koopmans. Deze beits is tevens beschikbaar in vele andere kleuren, zodat uw tuinhout de kleur krijgt die u wilt. Voor een sfeervolle, donkere kleur is het authentieke Zweeds rabat of potdekselplanken zeker het overwegen waard. Combineer bijvoorbeeld zwarte Zweeds rabat planken met crème-kleur dak dragers voor een tuinhuis. Een prachtig juweel in elke tuin!

  Kom bij ons langs!

  Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over de mogelijkheden van ons tuinhout? Kom dan bij ons langs voor vrijblijvend advies in een van onze showrooms. Zo krijgt u meteen een goed idee van het uiterlijk van ons tuinhout. Daarnaast zijn wij ook telefonisch bereikbaar op 31 (0) 186-655990 of stuur ons een e-mail.

  Lees meer Lees minder
  vergelijken