Barrelsauna voordelen!

Terug naar het overzicht

Barrelsauna’s hebben vaak een vakantiepark imago en er heerst het beeld dat het een product is die alleen de bovenlaag van de samenleving in huis heeft staan. Misschien is dat wel waar. Maar er kan zeker verandering in komen. Natuurlijk is het aanschaffen van een sauna een hele investering maar het is het geld dubbel en dwars waard. Dat komt door de keuze uit verschillende extra opties die een barrelsauna nog interessanter maken.


De basiskenmerken van een barrelsauna 


De barrelsauna is speciaal bedoeld om buiten neer te zetten. Het heeft geen traditionele vorm. De meeste sauna’s zijn vierkant of rechthoekig. Deze variant lijkt op een ton vandaar de naam barrelsauna. De sauna is bedoeld om lekker te ontspannen. Na een drukke werkdag bijvoorbeeld.


Door de hoge temperatuur van bijna 40 graden Celsius ga je zweten en zodoende worden afvalstoffen afgevoerd. Bovendien is een (barrel)saunabezoek goed voor je hersenen. Dit komt omdat er acetylcholine vrijkomt waardoor zenuwcellen in het brein zich beter ontwikkelen.


Het opwarmen van een barrelsauna


Om een barrelsauna op de juiste temperatuur te brengen dient een kachel gebruikt te worden. Dit kan een houtkachel zijn maar ook elektrische kachels behoren tot de mogelijkheden.


De temperatuur is aan te passen door het gebruik van een schakelaar (elektrische kachel). Bij een houtkachel bepaalt de hoeveelheid hout de temperatuur.  Wil je deze verlagen dan is het te adviseren om wat hout uit de kachel te halen.


Een barrelsauna bespaart veel tijd en energie


Door de ronde vorm kan warme lucht eenvoudiger worden ‘rondgepompt’ door de cabine. Daardoor bespaar je tijd en energie. Bovendien is een barrelsauna qua oppervlak kleiner dan een buiten- of binnen sauna waardoor de ruimte ook sneller wordt opgewarmd. Dat zijn natuurlijk grote voordelen.


Vertoeven in een barrelsauna is goed voor de gezondheid


Naast het afweersysteem dat wordt ingeschakeld biedt het genieten in een barrelsauna ook andere voordelen voor de gezondheid van jou en mij. Het zorgt onder andere voor: • Een gezonde huid;

 • Een verlichting van gewrichts –en spierpijn;

 • Het vermindert stress;

 • Het verbrandt calorieën en

 • Het verbetert de weerstand.


Een barrelsauna is dus niet alleen ‘goed’ voor de ontspanning. Het zorgt er daadwerkelijk voor je minder vatbaar bent voor virussen en dergelijke. Dat maakt een barrelsauna zo speciaal.  Voordat je er erg in hebt is je fysieke gestel erop vooruit gegaan.


Wilde je eigenlijk een avondje sporten maar belandde je gewoon thuis in de barrelsauna? Dit is dus absoluut geen ramp. Zelfs in de sauna verbrand je vet. Een heerlijke gedachte, toch?


Een barrelsauna dient onderhouden te worden


Een barrelsauna is gemaakt van Noord – Europees vurenhout en staat tevens het gehele jaar buiten. Het is daarom belangrijk om het hout op de juiste manier te behandelen. Dit kan door het gebruik van dekkende –en transparante beits. Dekkende beits zorgt ervoor dat alle houtnerven bedekt zijn. Met transparante beits houd je daarentegen wel het echte karakter van hout.


Het is zeer aan te raden om bij het in elkaar zetten van de barrelsauna de mes en de groeven van de sauna te beitsen. Daarna moet het hout (de buitenkant) nog ongeveer twee à drie keer behandeld worden om ook bestand te zijn tegen slechte weersomstandigheden.


Een barrelsauna uitbreiden met extra opties


Een standaard barrelsauna is van veel gemakken voorzien. Maar er zijn veel mogelijkheden om de barrelsauna uit te breiden met additionele producten. Het gaat hier om: • Saunaconcentraten;

 • Saunalampen;

 • Infraroodstralers;

 • Stortemmers;

 • Saunakachels en

 • Sauna accessoires.


Heb je behoefte aan een heerlijke geur in de sauna? Dan zijn saunaconcentraten de juiste producten die ervoor zorgen dat het in de barrelsauna (weer) lekker ruikt. Zorg voor saunalampen als je niet in het donker wil zitten.


Wist je dat infraroodstralers bevorderlijk voor een goede gezondheid zijn? Zo niet, hierbij geef ik een tipje van de sluier:  De infraroodstralers zorgen voor een verhogende werking van het immuunsysteem. Daarnaast raken je spieren ontspannen. De sauna accessoires bestaan onder andere uit kussens en een garderobe.  Deze producten zullen ervoor zorgen dat je nog meer van een saunabezoek zal gaan genieten.


Een barrelsauna is de investering helemaal waard


Kortom, de barrelsauna biedt zoveel voordelen dat het product eigenlijk voor iedereen geschikt is. Het bespaart de bezoekjes aan een welnesscenter waar je misschien wel minimaal vijf keer per jaar naar toe gaat. Je kan voortaan vrienden uitnodigen om lekker thuis te genieten.


Uiteraard is het een hele investering maar als je de minnen en plussen tegen elkaar afweegt kan je eigenlijk maar tot één conclusie komen: Ik moet ook een barrel sauna thuis hebben staan.  Schroom niet om contact met ons op te nemen als u nog vragen heeft.


 

Terug naar het overzicht