Douglas constructie hout voor langdurig plezier!

Terug naar het overzicht

Douglashout is in de laatste periode steeds bekender en populairder geworden. In deze blog zullen we u meer informatie geven over deze houtsoort en waarom deze zo geliefd is!


Douglashout


Douglashout komt van de Douglasspar. Deze boom komt van nature voor in het westen van Noord-Amerika en is onderdeel van de dennenfamilie. Omdat het hout zo razend populair is geworden, wordt de spar tegenwoordig ook in Europa aangeplant. U bent hoogstwaarschijnlijk zelf al diverse malen langs een Douglasspar gelopen. Deze boom is te herkennen aan de citrus- of sinaasappelgeur die van de naalden afkomt. Douglashout is een van de meest duurzame houtsoorten. Dit betekent dat u er zeer lang plezier van zult hebben. Het hout heeft een lichte oranje kleur. Het oogt dus heel warm en is makkelijk te combineren. Echter zal deze kleur wel gaan vergrijzen in verloop van tijd. Dit is heel normaal door de invloeden van het licht van de zon en de weersomstandigheden. De authentieke uitstraling die het Douglas hout daarmee krijgt wordt ook nog eens versterkt door de grote nerf en robuuste structuur. Wilt u de kleurverandering van het constructiehout beperken, dan kunt u kiezen voor onze transparante beits. Daarnaast is het hout heel erg sterk en watervast. Het is breed toepasbaar voor verschillende soorten constructies zoals blokhutten, schuttingen en vlonders.


Douglashout in uw tuin


Bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven heeft u keuze uit verschillende planken, van onbehandelde Douglas blokhutprofielen tot geïmpregneerde Douglas palen. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook bijpassende Douglas ramen en deuren in ons assortiment. Onze Douglas ramen en deuren zijn ontworpen om die veiligheid te bevorderen en tegelijkertijd uw constructie in stijl te kunnen afwerken. Creëer die schuur of tuinhuis zoals u hem precies wilt hebben. Het Douglashout geeft u oneindig veel mogelijkheden om uw project te realiseren. Kortom Douglashout is stevig, duurzaam, en betrouwbaar!

Terug naar het overzicht