menu

Onderhoud & Verzorging

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
Top

Onderhoud & Verzorging

Onderhoud verzorging

Een van de minst leuke onderdelen van een barbecue is het onderhouden en schoonmaken van de barbecue. Echter hebben wij gelukkig een aantal BBQ accessoires die deze klus een stuk eenvoudiger maken. Het is belangrijk om ook deze taak serieus te nemen. Het is namelijk ontzettend zonde van uw barbecue als deze door achterstallig onderhoud snel stuk gaat of onbruikbaar wordt.

Hoe onderhoud u uw barbecue?

De grillplaten en –roosters komen direct in contact met het eten. Daaorom is het heel belangrijk dat deze goed gereinigd worden. U wilt niet dat het eten verbrand smaakt. Het slimste is om meteen na het barbecueën de roosters schoon te maken. Laat deze even afkoelen, gebruik vervolgens een speciale reinigingsspray en een grill- of schuurborstel om de etensresten te verwijderen. Volg bij het gebruik van een reinigingsmiddel altijd de gebruiksaanwijzing op. De kuip kunt u het beste na ieder seizoen schoonmaken. Verwijder de as of kolen en reinig de kuip door middel van azijn of een speciale barbecue reiniger. Dit geldt ook voor een gasbarbecue. Gevallen etensresten of vetdelen kunnen ook schadelijk zijn voor de kuip van de barbecue.

Preventief barbecue onderhouden en verzorgen

Natuurlijk gaat het onderhouden en verzorgen van uw barbecue niet alleen om het schoonmaken. U kunt uw barbecue ook beschermen door middel van een afdekhoes. U beschermt uw barbecue zo tegen verschillende weersomstandigheden en stof. Denk ook aan andere accessoires zoals een grill protector os afdruipbakjes. Deze producten voorkomen het aankoeken van etensresten aan uw grill of kuip. Door deze te gebruiken kunt u nog langer genieten van uw barbecue. Een zomers feestje is namelijk niet compleet zonder heerlijke gerechten rechtstreeks van de barbecue. Door uw barbecue goed te onderhouden en verzorgen zullen de gerechten ook nog eens op en top smaken!

Categoriëen